Tasarım, Kodlama, Premium Accounts

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Tasarım, Kodlama, Premium Accounts

Tasarım, Kodlama, Premium Accounts


2 posters

    Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu

    Drowsy
    Drowsy
    Moderatör
    Moderatör


    Aktiflik :
    Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu Left_bar_bleue10 / 99910 / 999Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu Right_bar_bleue

    Mesaj Sayısı : 657
    Uzmanlık : Null
    Kayıt tarihi : 21/07/08

    Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu Empty Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu

    Mesaj tarafından Drowsy Perş. Ağus. 19, 2010 9:52 pm

    İlk İnsandan bugüne
    Çağımızın bir gereği olarak insanoğlunun dünya üzerinde yaşamaya başlaması ile ilgili olarak elimizde birçok bilgi var. Artık bilim adamlarının elinde insana benzeyen maymunların 25 milyon yıl önce yaşadığına ilişkin kanıtlar da bulunuyor. Son günlerde basına yansıyan bu yeni bulgu araştırmaların hayli ilerlediğini gösteriyor.

    İnsan ve şempanzenin genetiği yüzde 98.5 özdeş
    Bilim adamlarının elinde artık hem insanın hem de şempanzenin kalıtımı var. Şimdi ikisinin arasındaki en önemli farkın, yani bizlerin neden ve nasıl "insanlaştığımızın" nedeninin bulunduğunu düşünebilirsiniz. Ama ne var ki yeni bulgular eskilerinden daha akıl karıştırıcı!
    Doğu Afrika'daki keşifler insanımsı maymunlara (hominid) -- Bu mesaj otomatik olarak gelmektedir. -- 14 milyon yıl önce olduğunu gösteriyor. Homo sınıflandırmasına girecek ilk maymun adam da yaklaşık 11 milyon yıl sonra ortaya çıkıyor. İnsana en çok benzediği düşünülen ilk varlık (gelişmiş Australopithecus), Afrika'da 2 milyon yıl önce yaşadı. Homo erectus 'u üretmek ise bir milyon yıl daha aldı. 900 bin yıl daha geçtikten sonra, ilk ilkel insan ortaya çıktı ve kalıntılarının ilk bulunduğu sit alanın adı olan Neanderthal ile adlandırıldı.
    Gelişmiş Australopithecus ve Neanderthal arasında 2 milyon yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına karşın, bu iki grubun araç gereçleri olan keskin taşlar neredeyse aynıydı. Derken aniden ve açıklanamaz bir biçimde, 35 bin yıl kadar önce, yeni bir insan ırkı, yani Homo sapiens (düşünen insan), sanki yoktan var oldu ve Neanderthal insanı dünya yüzünden siliniverdi.
    Cro-Magnon olarak adlandırılan bu modern insanlar bize o kadar çok benziyorlardı ki, bizim gibi modern kıyafetler giyseler herhangi bir Avrupa veya Amerika şehrinde kalabalığa karışabilirlerdi.

    Milyonlarca yıl boyunca, insanın araç gereçleri hep yararlı biçimlerdeki basit taşlar olmuştu. Ancak Cro-Magnon insanı, tahtadan ve kemiklerden, özel amaçlar için kullanmak üzere araç, gereç ve silahlar yaptı. Artık "çıplak maymun’’ değildi, çünkü derilerden kendine giysiler yapıyordu. Toplumu örgütlüydü, ataerkil bir hegemonya ile klanlar halinde yaşıyordu. Mağara duvarlarındaki resimleri sanatçılık ve duygusal derinlik içeriyordu. Ölülerini gömüyordu. Cro-Magnon insanının ortaya çıkışı gizemli ve açıklanamaz olmasına rağmen, Afrika'da bazı kazılar ilerledikçe daha ilginç bilgilere ulaşılıyordu.

    Sonuçta Cro-Magnon insanının, 250 bin yıl kadar önce Batı Afrika ve Kuzey Afrika'da yaşamış olan daha erken bir Homo sapiens' den türediği ortaya çıktı.

    Modern insanın, Homo erectus'tan sadece 700 bin yıl sonra ve Neanderthal insanından 200 bin yıl kadar önce ortaya çıkmış olması biraz zor görünmektedir. Ayrıca Homo sapiens yavaş bir evrimsel süreçten o kadar aşırı uçta bir ayrılışı temsil etmektedir ki, konuşma yeteneğimiz gibi özelliklerimizin çoğunun ilk primatlarda bulunması hemen hemen imkansızdır. Bu konudaki en önemli otoritelerden biri olan Prof. Theodosius Dobzhansky bu gelişmenin evrimsel bir ilerleme için en uygunsuz zaman olan, Dünya'nın buzul çağından geçtiği bir dönem sırasında meydana gelmesi karşısında çok şaşkındır. Homo sapiens 'ten daha önce bilinen bazı tiplerin özelliklerinden tamamen yoksun ve daha önce hiç ortaya çıkmamış özelliklere sahip olmasına dikkat çekerek, şu sonuca varır.
    " Modern insan fosil bakımından soydaşı birçok akrabaya sahiptir ama atası yoktur; dolayısıyla Homo sapiens 'in türemesi bir bulmacaya dönüşmektedir."

    Bu durumda insanın geçmişi ile ilgili birçok soru karşımıza çıkmaktadır. İnsanın taşları yontup şekillendirmesi ve işine yarayacak tarzda kullanması 2 milyon yıl almıştı. Ama şimdi Neanderthal insanından yaklaşık 50 bin yıl sonra, Ay'a astronotlar, güneş sistemindeki diğer gezegenlere de uzay araçları indiriyoruz. Peki! Bu kadar eski bir geçmişe sahip olan insanlığın uygarlık izlerinin ilk olarak Yakın Doğu’daki kazılarda bulunduğunu biliyor muydunuz?

    Yakın Doğu sinesinde hala büyük sırlar saklıyor
    Trouble
    Trouble
    R00T

    R00T


    Aktiflik :
    Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu Left_bar_bleue950 / 999950 / 999Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu Right_bar_bleue

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 1985
    Yaş : 31
    Uzmanlık : PS , PHP , HTML ,
    CSS , C , Tasarım
    Ruh Hali : Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu Psikop10
    Kayıt tarihi : 14/07/07

    Kişi sayfası
    CeuPuan: 999999999

    Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu Empty Geri: Uygarlığın Çıkış Noktası; Yakın Doğu

    Mesaj tarafından Trouble Perş. Ağus. 19, 2010 9:55 pm

    güze paylaşım okudum gerçekten enteresan

      Similar topics

      -

      Forum Saati C.tesi Nis. 20, 2024 2:11 am